در تمامی سازه ها یکی از مهمترین بخش های مورد توجه برای مقاومت در برابر حوادث طبیعی و تغییرات جوی و محیطی فنداسیون سازه می باشد.طراحی و اجرای فنداسیون سوله نیز از این قائده مستثنا نیست و این بخش از سازه باید با در نظر گرفتن ضریب فشردگی خاک ، میزان بار زنده و مرده سازه سوله ، محل اجرای سوله و ابعاد جرثقیل سقفی مورد نیاز محاسبه و اجرا گردد.

مهمترین مواردی که می تواند در کیفیت ساخت فنداسیون سوله تاثیرگذار باشد می تواند شامل : ضخامت میلگرد ، خاموت ، انکر بولت ها ، Base Plate ها ، مقاومت بتن و حجم آن نسبت به ابعاد سوله ، محل اجرا و در صورت دارا بودن جرثقیل سقفی در مقدار متریال مصرفی تاثیر گذار می باشد.

بیشتر بخوانید: مزایای اسکلت فولادی برای ساخت انواع سوله

معرفی انواع فنداسیون سوله

فنداسیون سوله

انواع طرح ها و روش های مختلفی برای پیاده سازی فنداسیون سوله ها وجود دارد که هرکدام به نوبه خود مزیت ها و معایب مختلفی دارند.در جدول زیر ما سعی کردیم بنا به 3 فاکتور مهم هزینه،کارایی و کیفیت مدل های مختلف فنداسیون سوله را درجه بندی نماییم تا شما نیز بتوانید یک دید کلی از انواع فنداسیون سوله داشته باشید.

سیستم فنداسیون
هزینه
قابلیت اعتماد
کارایی
پی منفرد با میله همبستی
کم تا زیاد
کم تا زیاد
کم تا متوسط
پی با میلگرد خرک وشناژ
کم
کم
کم
پی منفرد
بالا
بالا
بالا
پی با خمیدگی
متوسط
کم تا بالا
کم تا متوسط
پی نواری
متوسط تا بالا
بالا
بالا
پی گسترده
بالا
بالا
کم
پی عمیق
بالا
بالا
بالا

برآورد تقریبی هزینه تمام شده اجرای فنداسیون سوله

یکی از مهمترین کارهایی که یک مهندس ساخت سوله برای شما می تواند انجام دهد برآورد هزینه تمام شده بخش های مختلف پروژه ساخت سوله می باشد. برای براورد دقیق فنداسیون سوله ابتدا باید تناژ میلگرد فونداسیون با استفاده از نقشه های تهیه شده برای فنداسیون سوله در آورده و به قیمت میلگرد بازار ضرب و قیمت میلگرد فنداسیون سوله حاصل خواهد شد. در مرحله بعد حجم بتن فونداسیون سوله حساب شده و در قیمت بتن آماده ضرب میکنیم تا قیمت بتن فونداسیون سوله دربیاید. سوله مارکت نرم افزاری دارد که اینکار را در سریعترین زمان و بیشترین دقت و بصورت رایگان برای شما انجام میدهد.

اما هزینه اجرای فنداسیون سوله به این صورت هست که ابتدا متر طول نواری فنداسیون سوله را محاسبه کرده سپس در قیمت روز هر متر ضرب می کنیم تا هزینه اجرای سوله که شامل( تهیه مصالح و اجرای بتن فنداسیون سوله ، تهیه سیم آرماتور بندی و قالب بندی ، آماتور بندی فنداسیون سوله ، تهیه روغن سیاه برای روغن کاری قالب و قالب بندی فنداسیون سوله، تهیه شابلون و بولت گذاری طبق نقشه فنداسیون سوله و بتن ریزی با بتن آماده فنداسینون سوله و نهایتا عمل آوری بتن) می باشد بدست آید.

در ساخت سوله های سبک به دلیل اینکه وزن قابهای سوله از  کمتر می باشند میتوانیم کل فنداسیون سوله را پی منفرد در نظر بگیریم و در این حالت اجرا راحتتر و مصالح مصرفی نیز کمتر خواهند بود.


بطور کلی هزینه هر متر مربع اجرای فنداسیون سوله با جان سینوسی با اجرای سنگ زیر فنداسیون سوله سبک حدودا 50000 تومان به ازا هر متر مربع با تلرانس 25 درصد می باشد. که بدون اجرای سنگ زیر فنداسیون سوله حدود هزینه هر متر مربع آن بطور تقریبی 40000 تومان به ازای هر متر مربع در می آید.

نکته: قیمت ها بر اساس آخرین قیمت مواد اولیه در نیم سال دوم سال 1398 محاسبه گردید است!

نکاتی برای اجرای صحیح بولت گذاری سوله

یکی از مهمترین کارها در رابطه با اجرای فنداسیون سوله بولت گذاری می باشد چرا که هرگونه اشتباه در انجام محاسبات می تواند منجر به خسارات زیادی گردد. به همین خاطر باید در انجام بولت گذاری فنداسیون سوله نهایت دقت لازم انجام شود تا موقع نصب سوله مشکلی در به هم رسیدن اعضای سوله بوجود نیاید. در ادامه نکاتی برای اجرای صحیح بولت گذاری سوله را خدمت شما ارائه خواهیم نمود.

  1. برای سوله هایی که صفحه ستونهای سوله بیشتر از دو بولت دارند بایستی شابلن با استفاده از ورق فولادی با ضخامت حدود 4 میلی متر یا با استفاده از چوب ام دی اف تهیه کرد. شابلون تهیه شده بایستی دقیقا مطابق با صفحه ستون سوله با شد.
  2. جهت تعیین دقیق محل بولتهای سوله، ابتدا شابلون های سوله را با ریسمان در محل شان جاگذاری می کنند سپس با استفاده از دوربین نقشه برداری محل دقیق شابلنهای سوله چک می شوند.
  3. حین بتن ریزی باید دقت شود تا شابلونهای سوله جابجا نشوند و در صورت جابجایی باید به محل اولشان برگردانده شوند.
  4. برای اینکه شابلن های سوله جابجا نشوند می توان ابتدا با بتن ریزی در محل بلتها، شابلونها را فیکس کرده و سپس اقدام به بتن ریزی کل فنداسیون سوله کرد.
  5. بهتر است بولتهای سوله دارای دو مهره باشند یکی زیر پلیت یکی روی پلیت تا بتوان بعد از نصب ستونهای سوله تراز و شاغول بودن  ستون سوله را تنظیم کرد.
  6. بهتر است ارتفاع بولتها بعد از کسر ارتفاع رزوه، از ضخامت فنداسیون سوله حدود 12 سانتی متر کم باشد. و ارتفاع رزوه بولتها حداقل 10 سانتی متر باشند.
  7. بعد از نصب ستونها باید محل خالی بین صفحه ستون و بتن فنداسیون با گروت پر شوند و در صورت کم بودن دهانه سوله (از 10متر کمتر) و کم بودن ارتفاع سوله (کمتر از سه متر) می توان به جای ملات گروت از ملات ماسه سیمان نیز استفاده کرد.
  8. در صورتی که بعد از بتن ریزی فنداسیون سوله و بعد از سفت شدن بتن سوله متوجه شدید که محل دقیق شابلونهای سوله با هم اختلاف دارند بهتر است این اختلاف را در خود سوله جبران کنید نه اینکه بتن را تخریب و دوباره بولت گذاری کنید.
  9. حد تلرانس مورد قبول در بولت گذاری فنداسیون سوله به طوری که در نصب سوله مشکل حادی ایجاد نشود به صورت حدودی حدود 2 سانتی متر می باشد.
  10. بعد از بتن ریزی فنداسیون سوله حداقل یک هفته باید صبر کرد تا بتن خودش را گرفته و عمل آوری لازم انجام گیرد. سپس اقدام به نصب سوله و بارگذاری سوله شود.
  11. قبل از نصب سوله شابلون ها باید درآورده شده و همه مهره های بولتهای سوله را در یک تراز تنظیم کرده و سپس اقدام به نصب ستونهای سوله شود.