امروزه مهندسان سازه و معماران سازهای فلزی تمام تلاش خود را بر ساخت سوله سبک با ابعاد بزرگتر و ارتفاع بلندتر دارند چرا که سبک شدن وزن سوله خیلی به کارایی و سرعت ساخت و طول عمر آنها کمک می کند.

شاید تاریخچه ساخت سوله به اواخر قرن هجدهم و در دوران آسیاب های بادی برسد که مهندسان آن زمان برای رهایی از الوارها و ساخت سازهای مقاوم در برابر آتش و با طول عمر بالا شروع به استفاده از آهن در سازه های ساختمانی خود کردند و اولین سوله های جهان را ساختند. از آن روز دیگر فلز به عنوان عضوی جدا نشدنی در صنعت ساخت و ساز و بخصوص در صنعت ساخت سوله تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: کاربرد تیر ورق با جان موجدار چیست؟

ساخت سوله سبک با تیرهای سینوسی

همانطور که در مطالب قبلی اشاره شد یکی از مزایای فراوان تیرهای سینوسی  یا همان تیر ورق با جان موجدار سبک سازی خرپاها و سقف سوله می باشد که به واسطه کم کردن میزان آهن مصرفی موجب کاهش وزن کلی سازه می گردد. در عین حال وجود ورق سینوسی در میان تیر خود عاملی بر افزایش مقاوت تیر در برابر فشارها و پیچش های گوناگونی است که ممکن است بر سازه وارد گردد.

ساخت سوله سبک با تیرهای سینوسی

تیر ورق های با جان سینوسی بعلت سبکی وزن نسبت به تیر ورق های معمولی با مقاومت بالا امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته برای استفاده در قاب های اصلی سازه های فلزی کاربرد فراوانی دارد . در ساخت تیر ورق با این تکنیک ، جان تیرها بصورت موجی بوده و نیاز به سخت کننده های جان منتفی شده و کاهش چشمگیری در وزن سازه تا 60% نسبت به سازه های معمولی ایجاد می‌شود .

جهت ساخت انواع سوله ها و سوله های دارای جرثقیل سقفی با تناژهای مختلف استفاده از تیر ورق های سینوسی بسیار ایده آل و کارا بوده و دارای مزیت های زیادی از قبیل بهینه شدن محاسبات سازه ، سبک شدن وزن کلی سازه و زیبایی سوله فلزی نصب شده در حالت بدون پوشش (EXPOSE) می‌باشد.

در موارد پیشرفته تر و کاربرد وسیع تر از تیر ورق با جان سینوسی می توان سوله هایی تا 60% سبک تر از سوله های معمولی طراحی و پیاده سازی کرد که به سوله های فوق سبک مشهور هستند و در کشورهای پیشرفته به صورت گسترده بکار گرفته می شوند.

خصوصیات برتر سوله سبک 

خصوصیات سوله سبک

1- اولین برتری ساخت سوله سبک در این است که پیاده سازی آن با سرعت بسیار بالاتری انجام می گیرد و نیازی به استفاده از ماشین آلات سنگین در ساخت آنها نیست.سرعت بالای ساخت این سوله ها با کاهش زمان آماده سازی برای تولید، باعث کمتر شدن زمان بازدهی سرمایه گذاری میشود.
2- دومین خصوصیت برتر یک سوله سبک در این است که به واسطه مصرف کمتر آهن در ساخت آنها طبیعتا قیمت تمام شده سوله پایین تر خواهد بود. به همین خاطر بسیاری از صاحبان صنعت در این سالها با توجه به گران شدن قیمت آهن توجه ویژه ای به وزن سوله ها دارند و خواستار ساخت سوله با پایین ترین وزن ممکن هستند.
3- برخلاف تصور سبک بودن یک سوله دلیل بر ضعیف بودن آن نیست و برعکس به دلیل سبک شدن وزن کلی سازه و سقف آن و مقاوم سازی اتصالات، مقاومت سوله سبک نسبت به سوله های سنگین بالاتر خواهد رفت و امنیت این سوله ها نیز به التبع تامین خواهد شد.
4- یکی دیگر از مواردی که می تواند موجب کاهش هزینه ها در ساخت سوله گردد پایین آوردن هزینه های حمل و نصب سوله می باشد که در صورت بکارگیری سوله سبک این هزینه ها تا میزان زیادی کاهش خواهد یافت.

5- امکان ساخت سوله هایی با ابعاد بلند تر و طول و عرض بیشتر رهاورد دیگر بکارگیری تکنولوژی های جدید برای ساخت سوله های سبک است که شاید بارزترین مزیت برای صنایعی مثل فولاد و ماشین آلات بزرگ باشد.

6- مقاومت بالاتر در برابر بلایای طبیعی مثل باد و باران و برف و غیره.

اگر از آن دسته افرادی هستید که قصد ساخت سوله با کیفیت و متناسب با معیارهای جدید سوله سازی را دارید می توانید جهت دریافت مشاوره و راهنمایی با شرکت سوله مارکت در ارتباط باشید.