امروزه و با پیشرفت تکنولوژی دیگر امکان نگهداری و پرورش مرغ در جایی بغیر از سوله غیر ممکن به نظر می رسد و هر شرکتی که قصد راه اندازی مرغداری دارد پس از رفع موانع قانونی و زمین باید به فکر ساخت یک سوله مرغداری استاندارد و مطمئن متناسب با نیاز خود باشد که یکی از هزینه‌بردارترین مراحل احداث واحد صنعتی است. البته این هزینه باز هم بسته به نوع تولید و این که ارتفاع سوله و مساحت آن چقدر باشد، متفاوت است.

ما در این مقاله قصد داریم تا مطالبی را در رابطه با ساخت سوله مرغداری ارزان و باکیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا اگر در ابتدای راه قرار دارید بتوانید یک دید کلی از سوله ای که قصد راه اندازی آنرا دارید پیدا کنید. ساخت سوله مرغداری به این سادگی ها هم نیست و باید کار را به دست شرکت های ساخت سوله باسابقه و مطمئن دهید تا در آینده به مشکل برنخورید و اگر بدنبال شرکت سازنده ی سوله ی مرغداری هستید، و نمیدانید کدام شرکت می تواند بهترین سوله را در اختیار شما قرار دهد پیشنهاد میکنیم حتما با کارشناسان سوله مارکت در ارتباط باشید.

ما در ادامه شما را با نکات مهم در زمینه ی سوله های مرغداری آشنا خواهیم نمود تا بدانید سوله های مرغداری با چه قیمتی ساخته می شوند و مراحل ساخت و توسعه ی سوله های مرغداری به چه صورت است.

ساخت سوله مرغداری

سوله های مرغداری یا در اصطلاح (chicken shed) را باید با دهانه ی بزرگتر و ستون های کمتر ساخت تا ماشین آلات مربوط به پرورش طیور شامل تجهیزات گرمایش سرمایش , تهویه مطبوع و .. براحتی در آنها تعبیه و استفاده شوند. 

بطور قطع یک سازنده سوله باید در وهله اول تجربه و دانش لازم را در این زمینه باشد چرا که ساخت سوله های مرغداری با سایر سوله های صنعتی تفاوت هایی دارد این نوع سوله ها نیاز به پایه های بلندی ندارد و با ظرفیت های مختلفی تولید می شوند, اگر دیده باشید سقف آنها دارای ارتفاع کمی است ولی در عوض از قوس زیادی برخوردار هستند و در برخی روشها و بنا به درخواست مشتری حوضچه هایی در سازه ساخته می شود که از جمله ی تفاوت این نوع سوله ها با سایر سوله محسوب می شود.

اهمیت مقیاس و محل ساخت سوله

برای ساختن سوله های مرغداری با توجه به مقیاس سازه و مکانی که باید در آن سوله احداث شود، می بایست بررسی های دقیق مهندسی انجام شود تا بهترین حالات برای اجرای این سوله صورت گیرد. زیرا سوله های مرغداری به دلیل وجود موجودات زنده و ازدحام آنها در آن نیازمند هواکشی مناسب می باشند و در ساخت اینگونه سوله ها داشتن سیستم تهویه ی مناسب یکی از مهم ترین فاکتورهاست.

در هنگام طراحی و ساخت سوله های مرغداری، اینکه سیستم تهویه سوله به چه شکل ساخته شود از اهمیت بالایی برخوردار است. سیستم های تهویه ای که برای سوله های مرغداری در نظر می گیرند عبارت است از:

  • سیستم تهویه تونلی
  • سیستم تهویه حداقلی

اصولا برای ساخت مرغداری و سوله ی آن در گذشته دهانه های نسبتا کوچک مرسوم بود اما در حال حاضر بهترین ابعاد برای مرغداری دهانه های ۲۰ متری میباشد با سقف های قوسی ( برای تهویه هرچه بهتر ).

قوسی بودن برای سقف های مرغداری ها در حال حاضر بسیار مهم میباشد زیرا تهویه سالن هایی که سقف قوسی دارند بسیار با کیفیت بهتری انجام میشود که این مهم بشدت برای بازدهی وزن طیور و همچنین پایین آمدن نرخ بیماری بسیار با اهمیت میباشد.

مراحل ساخت سوله

روش های ساخت سوله مرغداری

برای ساخت سوله های مرغداری روش های متعددی مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه به این روش ها خواهیم پرداخت.

1- روش اولی که قصد داریم برای ساخت مرغداری به شما دوستان معرفی کنیم و تخصص شرکت ما نیز درهمین زمینه می باشد، سوله های ساخته شده با تیر ورق سینوسی میباشد.

اگر قصد دارین سوله ای با دهانه بالای ۱۸ متر برای مرغداری خود احداث کنید بدون شک بهترین گزینه ساخت سوله مرغداری wavy web میباشد.

در این نوع سوله ها با حفظ پایداری و استقامت سازه مصرف فولاد بهینه تر و کمتر از سایر سوله های دیگر میشود ، در نتیجه قیمت تمام شده آن هم بسیار پایینتر از سایرین میشود.

بیشتر بخوانید: تیر ورق با جان سینوسی و کاربرد آن در ساخت سوله

میتوان گفت که هزینه ساخت سوله مرغداری با روش سوله سینوسی حداقل تا 20% و حداکثر تا 60% ارزانتر از سایرین میشود ( اسکلت فلزی )

همچنین هزینه فونداسیون ریزی هم در این روش با کاهش قیمت در ساخت سوله مرغداری همراه است و هزینه آن کمتر میباشد زیرا به دلیل سبک تر بودن وزن سازه فونداسیون آن نیز کوچکتر شده و قیمت آن کاهش میابد.

از مزایای دیگر این سازه ها سقف قوسی آن میباشد که در بالا توضیحاتی برای آن اراِه شده است.

این نوع سوله مزایای زیادی دارد: که شامل حمل ونقل آسان، زیبایی و تنوع ظاهری، دهانه های بسیار بزرگ، امکان نصب جرثقیل در این نوع سوله و بسیاری فواید دیگر که می توانید در پست مربوط به آن بخوانید.

بیشتر بخوانید: فواید استفاده از تیرهای سینوسی در ساخت سوله

2- روش بعدی که قرار است برای سوله مرغداری به آن بپردازیم سوله یو بی ام(UBM) میباشد که ما در این مطلب به آن نخواهیم پرداخت به دلیل اینکه هزینه ساخت این سوله ها بسیار بالا بود و شرایط خاص خود را می طلبد.

3- روش دیگر ساخت سوله مرغداری استفاده از روش سنتی تیر ورقی مباشد. هزینه ساخت سوله مرغداری به روش تیر ورقی بالاتر از سایر سوله ها میباشد که این البته نشان از کیفیت بالاتر ندارد.

فن ساخت و مهندسی سازه های تیر ورقی بسیار قدیمی میباشد برای همین در این سازه ها برای رسیدن به مقاومتهای لازم طبق آیین نامه های مقررات ملی ساختمان ، از مصرف بالا و بی رویه فولاد بهره میگیرند که همین موضوع میتواند قیمت ساخت این سازه ها را بسیار بالاتر از سوله های سینوسی ببرد. البته این نکته هم ید نیست که بدانید که پایه مصالح هر دو این روشها ( سینوسی و تیر ورقی ) یکی میباشد و تفاوتی با هم ندارد اما تنها تفاوت در این است که در سازه تیر ورقی بسیار بیشتر از سوله wavy web فولاد مصرف میشود تا بتوانند به استحکام و استقامت روش سینوسی و کاروگیت برسند و عملا این به خاطر قدیمی بودن فنون ساخت این نوع سازه میباشد.

هزینه ساخت سوله مرغداری

هزینه ساخت سوله برای این واحد های صنعتی همواره یکی از بزرگترین موانع پیش روی آنها بوده و کارفرمایان را همیشه درگیر خود می کند. اگر شما قصد احداث یک سوله ی مرغداری را داشته باشید قبل از انجام هرکاری باید به این دو سوال پاسخ دهید 1- هزینه ی ساختن یک سوله ی مرغداری چقدر برای شما تمام میشود؟ 2- چه راه هایی برای کاهش هزینه های ساخت سوله وجود دارد؟

برای اینکه قیمت های ساخت و راه اندازی سوله ی مرغداری را بدانیم باید کلیه مواردی که در ساخت اینگونه سوله ها استفاده می شود را بررسی کنیم.

برای مشاوره راه اندازی سوله مرغداری با ما در تماس باشید.

انتخاب دهانه و ارتفاع مناسب میتواند مبالغ زیادی را برای شما صرفه جویی کند، و این مهم فقط به عهده شماست که با انتخاب یک ابعاد درست و صحیح قیمت های تمام شده خودتان را هم برای ساخت و هم بعد از راه اندازی بتوانید به حداقل رسانید.

مراحل ساخت سوله مرغداری

در زیر به بررسی و مراحل ساخته شدن سوله های مرغداری می پردازیم. از وقتی سفارش داده می شود تا سوله طراحی، ساخته و تکمیل می شود در مراحل زیر قابل اجرا هستند:

  1. کارفرما، شخصا یا به واسطه اعلام ابعاد به همکاران ما میتواند در کمتر از 5 دقیقه کاملترین اطلاعات راجع به هزینه و مشخصات فنی طرح را بهمراه جزییات بصورت رایگان و آنلاین، از طریق نرم افزار برآورد هزینه سوله بدست بیاورد.
  2. پس از بررسی جزییات و عقد قرارداد طبق برنامه زمانبندی اعلامی در پیشفاکتور، کار ساخت سوله شروع میشود.
  3. همزمان کار اجرای فونداسیون و کف سازی در سایت نصب پیش خواهد رفت.
  4. پس از اتمام اسکلت سوله و فوندانسیون، اسکلت به محل احداث حمل می شود.
  5. پس از حمل کار نصب سوله انجام می گیرد.
  6. سنگ کاری و کاشی کاری و سیمان کاری و دیوارچینی و …
  7. پس از نصب انجام کارهای ثانویه سوله اعم از پوشش سقف و دیوار، عایق بندی، تاسیسات و نصب دربها و فلاشینگها صورت می پذیرد.