یکی از روش های مدرن و پیشرفته که در کشور های مدرن برای ساخت سوله مورد استفاده قرار می گیرد سوله سازی به روش LSF است. LSF به کوتاه شده عبارت Lightweight Steel Framing می باشد و ترجمه آن سیستم ساخت قاب سبک فولادی گفته می شود در کشور ما نیز در حال رشد است و شرکت های مختلفی برای ساخت سوله های سبک از سیستم LSF استفاده می کندد که مزایای زیادی دارد ولی نمی شود از معایب آن نیز چشم پوشی کرد. در ادامه قصد داریم به معرفی سوله سازی به روش LSF بپردازیم.

سوله سازی به روش LSF یعنی چه

در یک تعریف کوتاه می توان گفت که LSF یک سیستم ساختمانی از پیش ساخته می باشد و شباهت زیادی به روش های ساخت ساختمان های چوبی دارد، که برای اجرای ساختمان ها و سوله های عمدتاً کوتاه مرتبه و میان مرتبه استفاده می شود و نمی توان سوله هایی با ارتفاع دهانه بالا را به وسیله LSF پاده سازی کرد.

این سیستم سال هاست که مورد تایید مهندسان عمران در کشورهای توسعه یافته و مدرن می باشد و انواع سوله های بزرگ و کوچکی را در اقصی انقاط این کشور ها می توان یافت که با سیستم LSF ساخته شده اند. سازه های فلزی که با این سیستم طراحی و پیاده سازی می شوند بر اساس کاربرد اجزایی به نام استاد (Stud) یا وادار و تراک (Track) یا رانر شکل گرفته است و از ترکیب نیمرخ های فولادی گالوانیزه سرد نورد شده، ساختار اصلی ساختمان برپا می شود.

بطور کلی مقاطع مورد استفاده در این سیستم U و C و Z هستند و معمولاً با اتصالات سرد(پیچ مهره) که معمولا از جنس گالوانیزه یا فولاد می باشند به یکدیگر متصل می شوند.

در سوله سازی به روش LSF در اکثر موارد پوشش سقف سوله و به صورت موردی با انواع دیگر سقف اجرا می شود. تیر و تیرچه های این نوع سقف های سبک، همانند استاد و تراک های دیوار ها است.سقف نهایی معمولاً از نوع شیب دار و با استفاده از خرپاهای فلزی ساخته شده از پروفیل های سرد نورد شده در نظر گرفته می شود.و در مرحله بعد برای اتمام کار ساخت سوله با انواع مختلف تخته (گچی، سیمانی، چوبی، …) پوشیده می شوند.

بیشتر بخوانید: کاربرد تیرورق با جان موجدار در ساخت سوله

مــزایای اسـتـفـــاده از سوله با سیستم LSF

۱٫ وزن سبک ،حمل و نقل آسان ،کاهش هزینه و زمان حمل و نقل

۲٫ قابلیت نصب سـازه بـــا سـرعت بـالا و کمتـرین زمـان ممکن

۳٫ کاهش هزینه انرژی و عایق بندی صدا و دما توسط مصالح نوین

۴٫ مقاومت مطلوب در بـرابر زلزله تا ۸ ریشتـر و وزش بـاد

۵٫ مقاومت در بـرابر آتش سوزی

۶٫ صرفه جویی در مصرف انرژی

۷٫ مقــاومت ســـازه دربـرابر رطوبت و نـم

۸٫ قابلیت جابجایی سازه به مکانهـای دیگر با کمترین اتلاف مصالح

۹٫ کاهش استفاده از جرثقیل و ماشین آلات سنگین به لحاظ وزن سبک پانلها و اسکلت سازه

۱۰٫ مقاومت در برابر شرایط بد جوی و دوام بالا در برابر خوردگی و اکسیداسیون و زنگ زدگی

۱۱٫ ایجاد محیط کارگاهی فاقد نخاله و دور ریز و هدر رفت مصالح

۱۲٫ کاهش هزینه های زمان ساخت و دستمزد

۱۳٫ سازگار بودن سازه شرایط آب ‏و هوای گوناگون در اقلیم های متفاوت هستند.

سوله ساخته شده با سیستم LSF

چرا برای ساخت سوله از LSF استفاده می شود

در بسیاری از موارد مشاهده شده که افرادی برای راه اندازی پروژه خود به یک سوله حد متوسط و کوچک نیاز پیدا می کنند و همچنین قادر به پرداخت هزینه های گزاف برای ساخت سوله های بزرگ با خرپاهای عظیم نیستند برای همین پیمانکاران ساخت سوله از قبول پروژه آنها امتناع می کنند در اینجاست که یک سیستم سریع و با وزن کم و همچنین قابل ساخت برای سازه های فلزی کوچک نیاز است.این روش که به سیستم LSF یا سازه های سبک با قاب های فولادی موسوم است به صورت پیچ و مهره ای نصب و دارای مزایای زیر می باشد و برای سازه های صنعتی و غیره تا ارتفاع ۶ مترو دهانه ۱۰ متر قابلیت اجرا داشته و دارای صرفه اقتصادی می باشد.

وزن پایین و عدم نیاز به ماشین آلات سنگین باعث گردیده که بتوان از این روش برای ساخت سوله در مناطق صعب العبور به راحتی استفاده کرد.

هرچند قطعات اصلی این سیستم از تعدد زیادی برخوردار نیست، ولی در زمانی کوتاه، با استفاده از ابزار های ساده می توان فرم های متنوعی را با آن ها تولید کرد.

معماری فضا و اختیار دادن به طراح در ایجاد طرح های مختلف قابلیت بالایی است که از طریق آن می توان برای تمام نیازها و سلایق مختلف سوله ساخت

استفاده از LSF برای ساخت سوله در مناطق مرطوب

استفاده از ورق گالوانیزه، پایداری این سیستم را در برابر هوازدگی و میکرو ارگانیسم ها افزایش داده است و موجب گردیده تا سوله ساخته شده به وسیله سیستم LSF سالها بدون هیچ خردگی و آسیبی به حیات خود ادامه دهد و از نظر زیست محیطی، این سیستم ساختمانی در زمره سیستم هایی است که انرژی اندکی برای ساخت اجزای آن مصرف می شود که این یعنی آلودگی کمتری تولید خواهد شد.

LSF هزینه ساخت سوله را کاهش می دهد

علارغم ظاهر پیچیده سازه های فولادی ساخته شده به وسیله LSF این سازه ها نیازمند نیروی انسانی ماهر، ولی به تعداد کم و در زمان کم است. و همین موضوع باعث کاهش هزینه نیروی انسانی در این سیستم می گردد. ابزار مورد استفاده نیز نسبتاً کم هزینه هستند، ولی هزینه های بالای تامین مصالح، به خصوص در دوره ای که رواج چندانی نیافته است، این سیستم را جزو سیستم های گران قیمت دسته بندی می کند.

LFS از سیستم هایی است که شعاع مصرف اقتصادی بالایی دارد حال این یعنی چه؟
_در صورتی که این سیستم به روش اجرای درجا یا همانStick – Built طراحی و پیاده سازی شود، مصالح اولیه را، که بسیار سبک و کم حجم است، می توان به فواصل دور و حتی مناطق صعب العبور نیز منتقل کرد و همین امر در کاهش هزینه های جابجایی ساخت سوله ماثر خواهد بود.

هرچند که مصالح اولیه از فولادساخته شده و معمولاً به راحتی در حمل آسیب نمی بینند ولی در صورت بروز آسیب در قطعات، در ساختمان قابل استفاده نخواهند بود، و نیاز به تولید مجدد قطعه است. هزینه های انبارداری این مصالح چندان قابل توجه نیست، زیرا ورق گالوانیزه در برابر شرایط جوی مقاوم است و به علاوه، فضای زیادی برای انبارداری این مصالح لازم نیست.

این سیستم نیاز به مخارج ادواری خاصی ندارد و هزینه تعمیرات احتمالی آن بسته به نوع خرابی، می تواند خیلی متفاوت باشد.

امیدواریم که توضیحات ما تا حدی شما را با سوله سازی به روش LSF آشنا کرده باشد. برای دریافت مشاوره در زیمنه ساخت سوله با ما در ارتباط باشید.